İran ABD’nin Kudüs kararını BM’de veto etmesini kınadı

  • 19 Aralık 2017
  • 1.031 kez görüntülendi.
İran ABD’nin Kudüs kararını BM’de veto etmesini kınadı

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı ABD’nin Kudüs kararını BM’de veto etmesi hakkında yaptığı açıklamada, ABD’nin bu vetosunu kınarken, bu veto girişiminin, uluslararası güvenlik ve barışın aleyhinde olduğunu ve Filistin halkının haklarını çiğnediğini söyledi.

ABD’nin Kudüs’ü terör rejimi  İsrail’in başkenti kabul etmesinin ardından BM nezdinde şu ana kadarki en önemli girişim olan BMGK’daki Kudüs tasarısı oylaması yapıldı.

Türkiye’nin öncülüğünde hazırlanan ve BMGK üyesi Mısır tarafından gündeme getirilen Kudüs tasarısı, konseyin toplam 15 üyesinin 14’ünün lehte oy kullanmasına karşın ABD tarafından veto edildi.

ABD’nin vetosuna karşın konseyin kalan üyeleri İngiltere, Fransa, Çin, Rusya, Uruguay, Bolivya, Etiyopya, İtalya, Japonya, Kazakistan, Senegal, İsveç ve Ukrayna, Mısır’ın tasarı lehinde oy kullandı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerika’nın sözkonusu veto kararıyla, çok açık bir şekilde Filistin halkının meşru haklarını ayaklar altına aldığını gösterdiğini söyledi.

Kasımi, bütün ülkelerden uluslararası güvenlik ve barışın korunması için Amerika’nın bu düşmanca girişimini engellemelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.