İran Amerika’nın düşmanca siyasetlerine misliyle karşılık verilecektir

  • 21 Temmuz 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
İran Amerika’nın düşmanca siyasetlerine misliyle karşılık verilecektir

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon sözcüzü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Amerika’nın İran aleyhindeki yeni yaptırımlarına gösterdiği tepkide, ”İran, ABD’nin düşmanlığına dayalı tutumlarına karşı misliyle karşılık verecektir” dedi.

Nakavi Hüseyni, İRİB muhabirine verdiği demeçte, ”nükleer anlaşma müzakereleri gerçekleştiğinde uluslararası ve dünyanın beklentisi Amerika’nın İran’a karşı bu gibi düşmanca siyasetlerinin değişmesiydi” dedi.

Amerikan dışişleri bakanlığı geçen salı günü, İran aleyhinde düşmanca siyasetleri doğrultusunda, İranlı ve başka ülkelerin vatandaşı 18 kişi ve grubu İran’ın füze programıyla irtibatları oldukları bahanesiyle yaptırım listesine koydu.

Nakavi Hüseyni, Amerikalıların hiç bir anlaşmaya bağlı kalmadıklarını belirterek, İran’ın bu zamana kadar Amerika’nın bu gibi düşmanca siyasetlerine çok sayıda şahit olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, Amerika’nın İran’la nükleer anlaşmayı imzalayan altı ülkeden biri olduğunu belirterek, diğer 5 ülkenin nükleer anlaşmanın yürürlüğünde ısrarcı olduklarını ve İran’ın da diğer 5 ülkeyi Amerika’dan ayrı tuttuğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.