İran: Amerika’ya yanıtımız füze kapasitemizi daha da güçlendirmek olacak!

  • 26 Mart 2016
  • 824 kez görüntülendi.
İran: Amerika’ya yanıtımız füze kapasitemizi daha da güçlendirmek olacak!

Amerika’nın İran’ın füze programıyla ilgili bazı şirketler ve kişiler hakkında yeni yaptırım kararı almasına Tahran cevap verdi.

Amerika’nın İran’ın füze programıyla ilgili İranlı bazı şirketler ve kişiler hakkında yeni yaptırım kararı almasına tepki gösteren Tahran, füze kapasitesini daha da güçlendireceğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, İran’ın füze programının “tamamen savunma amaçlı” olduğunu savunarak, “Herhangi bir eylem, İran’ı savunma kapasitesini arttıracak meşru hakkından alıkoyamaz” dedi.

İran’ın füze alanındaki çalışmalarının dünya güçleri ile sağlanan nükleer anlaşmaya aykırılık oluşturmadığını söyleyen sözcü, füze denemelerinin BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarına da aykırı olmadığını savundu.

Cabiri Ensari, “İran’ın savunma programına yönelik Amerika’nın her türlü müdahaleci tavrına karşılık füze kapasitelerini daha da güçlendirerek yanıt vereceklerini” kaydetti.

Amerika Hazine Bakanlığı, İran’ın füze programıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle bazı kurum ve kişileri yaptırım kapsamına aldığını duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.