İran bakanlar kurulu, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle bildiri yayınladı

  • 09 Ocak 2017
  • 1.036 kez görüntülendi.
İran bakanlar kurulu, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle bildiri yayınladı

İslami İran hükümeti bakanlar kurulu İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Sözkonusu açıklamada şöyle deniliyor:

Bismillahirrahmanirrahiym

İnna lillah ve İnna İlehyi raciun

Bereketli ömrünü İslam inkılabının oluşması, İslam cumhuriyeti nizamının istikrarına adayan ve İslam nizamında önemli görevler almış olan mücahid alim, yorulmak bilmez inkılabçı ve rahmetli İmam’ın eski yareni mabuduna koşmuştur.

O yarın ismi, hatırası ve öğretileri her zaman İslam inkılabı ve İran’ın aydınlatılmasında simge olacak ve onun İslam inkılabı ülkülerine bağlılığı vefakarlıkta örnek olacaktır.

İslami İran hükümeti bakanlar kurulu, sözkonusu vefatı büyük bir kayıp olduğunu bildirilirken, bu çerçevede Bakiyetullah Hz. Mehdi (as), İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, alimler ve taklid mercileri, Ayetullah Rafsancani’nin ailesi ve İran milletine taziyelerini bildirmekte ve rahmetli İmam Humeyni ile Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’in dostu Ayetullah Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle üç günlük yas ilan edilmiş olup, bu münasebetle Salı günü tüm yurtta resmi tatil ilan edilerek İran milletinden merhumun cenaze merasimine görkemli bir şekilde katılması talep olunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.