İran: BM hiç bir güç tarafından rehin alınmamalı

  • 24 Ekim 2020
  • 970 kez görüntülendi.
İran: BM hiç bir güç tarafından rehin alınmamalı

İran’ın Fransa Büyükelçisi Behram Kasımi Amerika terör devleti ve bazı ortaklarının uluslararası kurum ve kuruluşlara yönelik yıkıcı politikalarına işaretle, BM hiç bir güç tarafından rehin alınmaması gerektiğini belirtti.

24 Ekim BM Günü dolayısıyla twitter hesabında bir yazı yayımlayan İran’ın Fransa Büyükelçisi Behram Kasımi, BM birçok savaş, çatışma ve milyonlarca insanın katledilmesinin ardından gelecek kuşakları yıkıcı ve yakıcı savaş belalarından korunmak üzere dünya milletleri tarafından benimsenen tek çözüm olarak kurulduğunu belirtti.

Büyükelçi Kasımi, Amerika terör devleti ve bazı ortakları şimdiye dek yıkıcı tek taraflı politikaları ile tüm uluslararası anlaşmaları, BM ve diğer uluslararası kurum ve kuruluşları pasifleştirmeye çalıştıklarını belirterek, uluslararası camia BM’nin gerçek konumunu takviye etmek için BM bildirgesini imzaladıklarını, şimdi de bu uluslararası kurumu tahripten korumak ve Amerika’nın tek taraflı dayatmalarına karşı koymak üzere uzun vadeli ve çok yönlü bir mücadele başlatmaları gerektiğini ifade etti.

Büyükelçi Kasımi, BM hiç bir güç tarafından rehin alınmaması ve ancak dünya milletlerinin barışçıl çıkarları doğrultusunda hareket eden hür, güçlü ve etkili bir kurum olması gerektiğini vurguladı.

Kasımi, bu bağlamda 24 Ekim BM Günü bu teşkilatın yüce hedeflerini bir kez daha gözden geçirmek ve icraatını insaflı bir şekilde masaya yatırmak için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.