İran bölgenin ikinci en büyük ekonomisi olacak

  • 16 Kasım 2015
  • 725 kez görüntülendi.
İran bölgenin ikinci en büyük ekonomisi olacak

luslararası Finans Kuruluşu IIF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölümü Başkanı, “İran 2016 yılında Suudi Arabistan’dan sonra bölgenin ikinci en büyük ekonomisi olacak” dedi.
Uluslararası Finans Kuruluşu IIF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölümü Başkanı’nın belirttiğine göre, yaptırımların kalkmasının ardından 2016 yılında İran ekonomisi Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi ülkeleri arasında en iyi performansı sergileyecektir.

Petrol fiyatının düşmesi sonucu Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki 15 ülkenin ekonomik büyüme oranı yüzde 3 rakamını geçmeyecek. Ancak 2005-2014 yılları arasında bu bölgenin ekonomik büyüme oranı ortalama yüzde 4.5 civarındaydı.

IIF ayrıca İran’ın yüzde 6 civarında ekonomik büyümeye sahip olacağını, bunun da çarpıcı bir rakam olduğunu, çünkü 2015 yılında bu ülkenin ekonomik büyüme oranı yüzde 1.4 civarında öngörüldüğünü kaydetti.

Uluslararası Finans Kuruluşu IIF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölümü Başkanı Garis İradian sözlerinin sonunda, ” İran 2016 yılında Suudi Arabistan’dan sonra bölgenin ikinci en büyük ekonomisi konumuna gelecek ve BAE üçüncü sıraya düşecektir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.