İran Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını desteklemektedir

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.698 kez görüntülendi.
İran Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını desteklemektedir

İran İslam Cumhuriyeti’nin Sarayova büyükelçisi Mahmud Haydari, İran İslam Cumhuriyeti’nin Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü ve bağımsızlığının korunmasını ve bütün etniklerin barış içinde bir arada yaşamasına destek verdiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Haydari, Srebrenica Anneleri Encümeni ve Srebrenica faciası şahitleri ve kurbanları encümeni üyeleriyle görüşmesinde, Srebrenica soykırımını anma merasimlerinin düzenlenmesiyle dünyanın bu tarihi soykırımdan ders almasını ve bu gibi soykırımların yeniden yaşanmaması için önlemler alacağı temennisini dile getirdi.

Bilindiği gibi 11 temmuz 1995’te, Sırp komutan Radko MLadic komutasındaki Sırp güçler, BM’ye bağlı Hollanda güçlerinin direnişi olmaksızın Srebrenica’yı sultalarına geçirmişler ve en az 8 bin müslümanı katletmişlerdi.

Merasimin devamında, sözkonusu iki encümenin başkanları tarafından İran İslam Cumhuriyeti büyükelçiliğine, İran’ın Bosna Hersek halkına yardımları ve hizmetlerinden dolayı iki milletin dostluğu nişanesi olarak İran büyükelçisine bir altın plaket hediye edildi.

Srebrenica Anneleri Encümeni başkanı sözkonusu merasimde yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyetinin Bosna Hersek halkına yardımlarından dolayı teşekkür ederken, bugün Bosna Hersek şehitlerinin eşleri ve annelerinin her zamandan daha fazla uluslararası dert ortaklığına ihtiyacı olduklarını ve İran İslam Cumhuriyetinin Bosna halkının en zor zamanlarında Bosna halkının yanında olduğunu gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.