İran: Bu teröristler Suriye’ye Türkiye’den başka nereden girebiliyor?

  • 14 Şubat 2016
  • 881 kez görüntülendi.
İran: Bu teröristler Suriye’ye Türkiye’den başka nereden girebiliyor?

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı Suriye’ye girmemek için uyardı.

MHA- General Mesut Cezayiri, İran’ın Arapça yayın yapan Alalam kanalına konuştu. General Cezayiri, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker göndermesi durumunda İran’ın tepkisine ilişkin, “Yıllardır bölgenin gericileri Suriye’yi darmadağın etmek için bu ülkeye askeri kuvvet göndermiştir” dedi.

Bugün Suriye’de savaşan teröristlerin Suudi Arabistan ve Amerika’nın kuklaları veya bölgenin gericilerin desteklediği unsurlar olduğunu söyleyen General Cezayiri, “Bu teröristler Suriye’ye Türkiye’den başka nereden girebiliyor? Arap gerici ülkelerinden başka kimler tarafından destekleniyor? Bu kadar terrorist nasıl Suriye’ye girmiştir? Bunların Suriye’ye asker göndermelerinden amaç, bir psikolojik savaş başlatmaktır” diye konuştu.

Suudi Arabistan’ın elinden geldiği kadar Suriye’de çalıştığını ve Suriye ile birlikte Yemen’de de yenilgiye uğradığını kaydeden General Cezayiri, “Suudilerin elinde olsaydı şimdiye kadar Suriye’ye girmişlerdi. Girecekleri takdirde daha çok yenilecekler” diye açıkladı.

General Cezayiri, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker göndermesi durumunda İran’ın Suriye’ye daha çok askeri müsteşar gönderip göndermeyeceğine soruya ilişkin, “Biz şer ülkelerinin Suriye’yi istedikleri gibi hale getirmelerine izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

Suriye’nin terörle mücadelede örnek bir ülke olduğunu dile getiren General Cezayiri, “Son haftalarda Suriye’nin durumu çok değişmiş ve İran, Suriye devleti ve Rusya gibi terörle gerçekten mücadele edenlerin lehine dönmüştür” açıklamasında bulundu.

Iran’ın Direniş Cephesi yanında yer almasının kendileri için guru kaynağı olduğunun altını çizen General Cezayiri, “Bize göre Arap ve bölge gericileri istediklerini yürütemeyecekler. Amerika ve Avrupa’nın Direniş Cephesi ve Suriye aleyhine başlattıkları bu savaş, Suriye ve Batı Asya bölgesine ağır darbeler indirdi ve bugün dünyanın en büyük insanlığa karşı suçları işlenmektedir” diye vurguladı.

Iran’ın en büyük terör kurbanlarından biri olduğuna işaret eden de General Cezayiri, buna rağmen İran’ın terörle mücadele eden ülkelerinden başında geldiğini ve buna da devam edeceğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.