İran Cumhurbaşkanı ile Sünni alimler bir araya geldi

  • 13 Mayıs 2022
  • 103 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı ile Sünni alimler bir araya geldi

İran’ın dört bir yerinden 20 Sünni İslam alimi ve imam, İran Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi.

İran’da Şii ve Sünni müslümanlar barış içinde içiçe yaşarken, İranlı sünni ve şii müslümanlar her zaman birlik ve beraberlik içinde olmuş ve düşmanların her türlü  komplosunu birlikte dayanışma içinde engellemişler ve bozmuşlardır.

İRNA’ya göre, bu toplantıda Sünni alimler 13. hükümetin adalet alanındaki yaklaşımını ve eylemlerini överlerken, Sünnilerle ilgili en önemli konularda endişelerini ve görüşlerini dile getirdiler.

İran Cumhurbaşkanı’nın Etnik ve Dini Azınlıklar Danışmanı Mamusta Abdusselam Kerimi, toplantı hakkında yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’nin Sünni alimlerin ilgili görüşlerini samimi bir  şekilde takdir ettiğini ve hükümetin Sünnilerin ve sınır bölgelerinde yaşayanların sorunlarını çözmekte görüşlerini teyit ettiğini söyledi.

Mamusta Abdul Selam Kerimi, etnik kökenlerin ve mezheplerin birliğini stratejik bir mesele olarak değerlendirerek, hükümetin etnik kökenlere ve dinlere yönelik stratejisinin ve pozisyonunun sistemin ve herkesin eşit ve kardeş olduğunu söyleyen Dini Liderin tutumu olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.