İran Cumhurbaşkanı Ruhani, halka hitaben mesaj verdi

  • 05 Temmuz 2016
  • 794 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, halka hitaben mesaj verdi

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yayınladığı bildiride, fesat ve rantın kökünü kazıyıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Ruhani, dün İran milletine hitaben yayınladığı yazılı mesajında; devlet ve askeri yetkililerin maaşlarının minimum ve maksimum olarak belirlenmesi ve bu maaşlarla ilgili her türlü yolsuzluğuna ve ranta neden olan boşlukların önüne geçilmesi ve düzeltilmesi konusunda öncelikli olarak gerekli birimlere direktif verildiğini bildirdi.

Bildiride, bazı müdürlerin anormal ve insaf dışı maaş almalarına temasla, bu konun kendisi için azap verici olduğunu zira böyle bir durumun hükümet ve halk arasında derin bağların zarar görmesine neden olacağını kaydederek; “Allah muhafaza böyle bir durum halk ve nizam arasında güçlü ilişkiyi hedef alabilir” ifadesini kullandı.

İslami İran cumhurbaşkanı, anormal yüksek maaşlarla ilgili olarak halkın uyanıklılığı ve duyarlılığının takdire şayan olduğunu belirterek, iktisadi ve idari sistemde fesat ve rantın yayılması ile mücadele konusunda kimseyle kardeşlik ahdi bağlamadığını ve bu kötü unsurun İslami İran yönetiminde kökünün kurutulması gerektiğine önemle vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.