İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Kuveyt Emiri ile Filistin meselesini görüştü

  • 09 Eylül 2015
  • 815 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Kuveyt Emiri ile Filistin meselesini görüştü

İran Cumhurbaşkanı, işgal rejimi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının derhal durdurulması için uluslar arası kuruluşların acil girişimde bulunmalarını istedi.

Dün akşam Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Caber es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, siyonist İsrail rejiminin Gazze şeridi halkına yönelik amansız saldırıları karşısında duyduğu kaygıyı dile getirerek, bu saldırıların durdurulması amacıyla başta İslam İşbirliği Teşkilatı İİT ile Arap Birliği olmak üzere tüm uluslar arası kuruluşların acil girişimde bulunması gerektiğini bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı, Arap birliği dönem başkanı olarak Kuveyt Emirinin Filistin meselesi karşısındaki tutumunu müsbet niteleyerek, Gazze’ye saldırıların derhal durdurulması için çok acil girişimlerin yapılması gerektiğini bildirdi.
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Caber es-Sabah da bu telefon görüşmesinde, Filistin’in içinde bulunduğu meselenin tüm İslam alemi için korkunç ve üzücü olduğunu bildirerek, Kuveyt dışişleri bakanını, Arap birliği ve BM teşkilatı ile irtibata geçerek Gazze krizine acil bir çözüm yolu bulmakla görevlendirdiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.