İran Cumhurbaşkanı Ruhani, yargı gücü haftası dolayısıyla konuştu

  • 28 Haziran 2015
  • 731 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, yargı gücü haftası dolayısıyla konuştu

İslami İran cumhurbaşkanı, İran’ın kalkınması çerçevesinde mevcut anlaşmaların imzalanması konusunda yargı gücünün rolünün çok önemli ve etkili olduğunu bildirdi.

28 Haziran Yargı Gücü haftası dolayısıyla bugün Tahran’da düzenlenen bir törende konuşan İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, her ülkede kalkınma ve ilerlemenin ilk şartının muktedir bir yargı organına sahip olması olduğunu, zira tüm anlaşmaların asıl garantisinin yargı mekanizması olduğunu bildirdi.

Yargı gücünün tüm ülkeler ve tüm sistemler için büyük bir önem taşıdığını ama İran İslam Cumhuriyeti düzeni için çok daha büyük bir öneme sahip olduğunu belirten cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’da beklentiye özellik ve önem katan hususun tüm halkın, mazlumların, davacıların eşit görüldüğü, Şia’ya Sünni, müslümanlar Hıristiyan ve bu partiyle öbür parti arasında en ufak bir ayrım ve farklılığı gözetmeyen güçlü, muktedir bir yargı sistemine inanması olduğunu söyledi.

Yargı gücü mekanizması olmaksızın ülkede yolsuzluklarla mücadele edilemeyeceğini belirten cumhurbaşkanı, Yargı gücünün katkısıyla ülkede siyasi ve güvenlik tasarısının hazırlanması temennisini dile getirdi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.