İran Dağlık Karabağ’a yardım iddiasını yalanladı

  • 14 Nisan 2020
  • 652 kez görüntülendi.
İran Dağlık Karabağ’a yardım iddiasını yalanladı

İran’ın Azerbaycan Cumhuriyeti büyükelçiliği, İran tarafından Dağlık Karabağ’a gıda ve yakıt yardımı yapıldığına dair bazı medya kuruluşlarının iddialarını yalanladı.

Azerbaycan medyasında bazı kuruluşlar son günlerde sosyal paylaşım siteleri üzerinden İran’ın Dağlık Karabağ’a gıda ve yakıt yardımı yaptığını ileri sürmüşler ve bununla ilgili video filmi de yayınlamışlardı.

İRNA’nın haberine göre, İran’ın Azerbaycan Cumhuriyeti büyükelçiliği basın dairesinin yaptığı açıklamada, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında güçlü ilişkilerin olduğu bir ortamda düşmanı bazı çevrelerin bu ilişkileri bozmak istediklerini ve bu yönde asılsız ve yalan iddiaları gündeme getirdiklerini ama onların bu gibi taktiklerle iki ülke arasında güçlü ilişkileri bozamayacaklarına yer verildi.

İran ve Azerbaycan Cumhuriyetinin iki samimi komşu ülkeler olarak derin ve güçlü bağların olduğuna yer verilen açıklamada, sözkonusu video filminin yeri ve zamanının gizlendiği ve bu konuda gerçeklerin yansıtılmadığına yer verildi.

İran büyükelçiliği, Azerbaycan Cumhuriyeti medyasından güvenilir kaynaklı olmayan ve teyid edilmeyen haberleri yayınlamamaları konusunda çağrıda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.