İran deniz filoları Atlas Okyanusunda

  • 01 Haziran 2017
  • 1.092 kez görüntülendi.
İran deniz filoları Atlas Okyanusunda

İran İslam cumhuryeti deniz kuvvetleri komutanı, İran silahlı kuvvetleri stratejik deniz filolarının Pasifik ve Atlas Okyanuslarındaki varlığının, İran savunma diplomasisini genişletme girişimleri çerçevesinde devam edeceğini belirtti.

Tuğamiral Habibullah Seyyari İran Denizcilik Topluluğu Bilgilendirme Ağı-MANA’ya yaptığı açıklamada, İran deniz kuvvetlerinin stratejik bir güç olduğuna işaretle, “İslam inkılabı rehberinin deniz kuvvetleri hakkında stratejik kelimesini kullanmasından itibaren, bu gücün bir sahil gücünden uluslararası bir güce dönüşmesi gerektiğini hedeflediler” dedi.

Günümüzde İran deniz  kuvvetlerinin artık bir sahil gücü olmadığını, ülkenin karasularından çıkarak uluslararası sulara açıldığını belirten Amiral Seyyari, İran’ın 45. Deniz filosunun G. Afrika’ya gidişi ve Atlas Okyanusuna ulaşmak için çevresinde dolaştığını belirterek, 45. filonun 5 aylık bir sürede çok zor deniz şartlarında seyir halinde olduğunu, bunun ise çok değerli bir olay olduğunu da sözlerine ekledi.

İran İslam cumhuriyeti deniz kuvvetleri komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, deniz kuvvetlerinin dünya ülkeleri ile teamül içinde olduklarını da duyurdu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.