İran Deniz Kuvvetleri Komutanı’ndan “yeşil bereliler” açıklaması

  • 15 Ocak 2018
  • 1.191 kez görüntülendi.
İran Deniz Kuvvetleri Komutanı’ndan “yeşil bereliler” açıklaması

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hanzadi, kaza geçiren “Sanchi” isimli petrol tankeri ile İran’ın bu konuda yaptıklarına ilişkin, “Bu vakaa, ülkemizin deniz sınırlarından 8000 mil uzaklıkta yer alan bir noktada meydana geldi. İlk günlerde ise tankerin bir kısmının halen yangına yakalanmamasına rağmen olaya müdahale fırsatı varken bu konuda herhangi bir işlem yapılmadı. Biz de gereken hazırlıkların yerine getirilmesi suretinde ‘yeşil bereliler’in kurtarma operasyonunda iştirak etmek için olay yerine gitmeye hazır olduğunu bildirdik” ifadelerinde bulundu.

Askeri güçlerin başka bir ülkeye gönderilmesi yönünde gereken bazı hazırlıkların yapılması gerektiğine dikkati çeken Deniz Kuvvetleri Komutanı sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim “yeşil bereliler”in kurtarma operasyonuna katılma önerimiz olaydan üç gün sonra sunulurken Çin’in askeri güçlerin bölgede bulunmasına karşı çıkması neticesinde karmaşık bir olaya döndü. Onlar, İranlı komandoların askeri üniformayla operasyona katılmasını istemiyordu ve bizde sonuç olarak bu şartı kabul ettik.

Çinli mevkidaşıyla yapılan müzakerelere de işaret eden Tuğamiral Hanzadi, “Üçüncü gün, Çin Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı’yla gerçekleştirdiğimiz bir diyalog sonucu bize kurtarma operasyonu yönünde gereken teçhizatlar ile yardımların ulaştırılacağı için bazı vaatlarda bulundu ancak vize alma süreci, üç gün daha uzadı” şeklinde konuştu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı açıklamalarına şunları da ekledi: Olaydan yedi gün geçtikten sonra Çin’e varan yeşil bereli komandolarımız, “Sanchi” tankerinin Çin açıklarından uzaklaşıp Japonya kara sularına girdiği için helikopter yerine hızlı kayık vasıtasıyla bölgeye sevk edildi. Burada ise gemiye girmeye çalışırken bir anda meydana gelen şiddetli patlama sonucu petrol tankerinin bütünü alevlenerek suyun dibine batmaya başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.