İran derinden kadın erkek insani haklarındaki eşitlik ve keramet ilkesine inanmakta

  • 18 Mart 2017
  • 1.104 kez görüntülendi.
İran derinden kadın erkek insani haklarındaki eşitlik ve keramet ilkesine inanmakta

İran’ın BM Teşkilatı Daimi Temsilcisi, İran İslam Cumhuriyetinin derinden kadın ve erkek insani hakları arasında eşitlik ve keramet haklarının korunması zaruretine inandığını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün New York’da BM 61. Kadının Konumu Komisyonu oturumunda yaptığı konuşmada ekonomik alanlarda kadınların gelişimi önündeki en büyük engelin muhtelif örtüler altında kadınların yaptırıma tabi tutulmaları olduğunu bildiren İran’ın BM Teşkilatı Daimi Temsilcisi Gulam Ali Hoşro, bu yaptırımların hangi kalıp içinde yapılırsa yapılsın kadınlara çok ciddi zararlar verdiğini söyledi.

İran’da icra halinde olan çalışma program ve projelerin önemli bir bölümünün, bağımsız olmaları, kazanç sağlamaları, günün teknolojisi ile yakından tanışmaları amacıyla kadınlara gerekli imkanın sunulması yönünde olduğunu belirten İran’ın BM Teşkilatı Daimi Temsilcisi Hoşro, İran’da köy ve şehir ile idaresi konseylerine 6 bini aşkın kadının seçilmesinin bu yönde icra edilen projelerin başarı oranının gösterdiğini ve şu anda İran’da icrai idare mevkilerinin %20’sini kadınların iştigal ettiğini ve bu yüzdenin artmakta olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.