İran: Devrim Muhafızları Ordusu güçlendirilecek

  • 03 Ağustos 2017
  • 1.188 kez görüntülendi.
İran: Devrim Muhafızları Ordusu güçlendirilecek

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, Tahran merkezli IRIB TV-1 kanalına verdiği ropörtajda, ABD’nin son günlerde İran’a karşı aldığı yaptırım kararını değerlendirdi.

Irakçı, Amerika kongresinde oybirliğiyle kabul görülen karara ABD Başkanı Trump’ın imza atmasını normal bulduklarını açıklayarak, “ABDli’ler nükleer anlaşma sonrası dönemde İran’ın gücü arttığı için hem de onlara karşı politikalarımız değişmediğinden dolayı İran karşıtı davranışlarını sürdürüyorlar” dedi.

Irakçi ilaveten, “Washington, İran’a karşı yoğun yaptırımlar özellikle petrol yaptırımları yeniden uygulayabilmek için şimdiki durumu değiştirmeye çalışıyor. Fakat onların karşısında nükleer anlaşma gibi büyük bir mani var” ifadesini kullandı.

İran’ın misilleme kararının ABD’nin uygulacağı yeni yaptırımlara karşı daha tedbirli ve sert olacağını belirten Irakçi, ülkedeki Nükleer Anlaşmayı Denetleme Heyeti’nin ABD’nin sergilediği İran karşıtı tavırlarına yönelik 16 maddelik misilleme kararının alındığı ve yakında Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından İran Atom Enerjisi Kurumu ve Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili organlara bildirileceğini kaydetti.

Abbas Irakçi, İran’ın her zaman nükleer anlaşmaya tamamen bağlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu 7 kez hazırladığı raporunda İran’ın nükleer anlaşmanın uygulama sürecinde bu anlaşmaya tamamen uyduğunu açıkladı. ABD’nin yeni hükümeti ise geçtiğimiz 6 ay boyunca bunu onaylamaktan başka çaresi yoktu.

ABD’nin yeni yaptırımlarla Devrim Muhafızları’nı hedef aldığını kaydeden İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, “Amerika’nın bu tavrına karşı İslami Şura Meclisi yakın gelecekte Devrim Muhafızları Ordusu ve Kudüs Gücü’nü güçlendirmek için gereken tedbirleri alacaktır” açıklamasını yaptı.

“ABD’nin bu tavrına yönelik Avrupalı taraflar nasıl bir tepki gösterecektir?” sorusu üzerine İranlı yetkili, “Onlar tek taraflı yaptırımlara karşı olduklarını bildirerek, İran ile ticari ilişkilerini sürdüreceklerini duyurdular” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.