İran dışişleri bakanı Bahreyn gelişmelerinden kaygılı

  • 20 Temmuz 2016
  • 820 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanı Bahreyn gelişmelerinden kaygılı

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Bahreyn’de yaÅŸanan geliÅŸmelerden dolayı kaygısını bildirdi.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Zarif,  salı günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bahreyn emniyet güçlerinin bu ülkenin tanınmış Åžii Ä°slam alimlerinden  Şeyh Ä°sa Kasım’ın evine yönelik saldırılarına tepki göstererek, ‘bölgede yeni bir facianın  yaÅŸanmaması için bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun  üzerine düşeni yerine getirmesi kaçınılmazdır’ dedi.

Bu arada Bahreyn rejimi güvenlik güçlerinin  Şeyh Ä°sa Kasım’ın el-Haydariye bölgesindeki evine saldırırken, ona destek veren binlerce  Bahreynlide Åžeyh Ä°sa Kasım’a  destek  sloganları attılar. Öte yandan bazı kaynaklar, göstericilerin  ordu güçlerinin   Åžeyh Ä°sa Kasım’ın  evine saldırmasına engel olduklarını bildirdiler.

Bahreyn’de halkın sivil kıyamında ve barışçı taleplerinde önemli etkisi olan  Şeyh Ä°sa Kasım,  halk üzerindeki etkisinden dolayı Bahreyn dikta rejimi tarafından vatandaÅŸlıktan çıkarıldı. Ama yaklaşık 1 aydır onun destekçileri evi etrafında  oturma eylemi ve gösteri yaparak  Bahreyn rejimine de tepkilerini göstermekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.