İran dışişleri bakanı yardımcısı, Türkiye ve Suriyeli yetkililerle görüştü

  • 15 Eylül 2017
  • 1.133 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanı yardımcısı, Türkiye ve Suriyeli yetkililerle görüştü

İran dışişleri bakanı yardımcısı ve İran’ın Astana’daki heyetin başkanı, Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar Caferi ve Türkiye dışişleri bakanı yardımcısı ile görüştü.

Astana müzakerelerinde İran İslam Cumhuriyeti heyet başkanı Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Rusya, Suriye ve Türkiye heyet başkanları ile görüştü.

Ensari, Rusya’nın Suriye özel temsilcisi Aleksander Lavrantiyev ile yaptığı görüşme hakkında sosyal medya Telegram kanalından yaptığı açıklamada, ‘’Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Rusya Cumhurbaşkanı Putin ile görüştükten bir gün sonra gerçekleşen görüşmede Astana sürecinin son durumu, çatışmadan uzak bölgeler ve uzmanlar toplantısında hazırlanan senetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu’’ diye yazdı.

Ensari, Suriye’nin Astana müzakere temsilcisi ve Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar Caferi ile yaptığı görüşmede özellikle İdlib hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ensari, Astana’da Türkiyeli mevkidaşı Sedat Ünal ile görüşmesinde de Astana süreci ve düzenlenen anlaşma belgelerinin son durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Astana 6 müzakereleri iki gün olarak öngörülmüş ve bugün başlayacaktır. Suriye’nin İdlib kentinde çatışmadan uzak bölge oluşturulması bu toplantının gündem maddelerindendir. Astana 6’ya Suriye’nin BM temsilcisi Beşar Caferi ve Suriyeli muhalif guruplardan 24 temsilci katılmaktadır. BM, Suriye temsilcisi Stefan De Mistura da bu toplantılara katılmaktadır. Müzakerelere ABD ve Ürdün’den de temsilciler katılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.