İran Dışişleri Bakanı Zarif: Herkesi sağduyuya davet ediyoruz

  • 25 Kasım 2015
  • 876 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif: Herkesi sağduyuya davet ediyoruz

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Lüksemburglu mevkidaşı jean Asselborn ile yaptığı görüşmede, Rus uçağının Türkiye tarafından vurulmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bugün bölgenin bu kritik durumunda teröristlere meydan vermemek için herkesi sağduyuya davet ediyoruz” diye belirtti.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı ile görüşmesinde insan hakları meselesinde çifte standart uygulanmaması gerektiği ve ikili ilişkileri ele aldıklarını açıklayan Zarif, bölgesel politikar ve aşırıcılık, terörizm ve tekfirci bakış açısıyla ciddi şekilde mücadele edilmesi gerektiğinin de konuşulan konular arasında olduğunu bildirdi.

Bugün bölgede kritik durumun hakim olduğundan dolayı her zamankinden daha çok konuşma ve müzakereye ihtiyaç duyulduğuna değinen Zarif, “bölge ve dünyada istikrarın sağlanması ve aşırıcılıkla terörizmle mücadeleiçin ciddi ve yapıcı politikaların oluşmasını umuyoruz” diye konuştu.

Terörizmle mücadele ciddiyetinin toplu şekilde olmasını ve iki üç ülkeye özel olmadığını umduklarını dile getiren Zarif, “İran ve Lüksemburg çok eski ilişkilere sahiptir ve Lüksemburg, AB’de çok önemli bir ülke olarak İran il AB ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol oynuyor” açıklamasında bulundu.

Lümsekburglu şirketlerin İran’da birçok alanda yatırım yapabileceğinin de altını çizen Zarif, “Lüksemburglu Dışişleri Bakanı Asselborn ile Cumhurbaşkanı Ruhani’nin arasında gerçekleşen görüşmede de bu hususta gereken müzakereler yapıldı” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.