İran Dışişleri Bakanlığı: Korona virüsle mücadele küresel çaba gerektiriyor

  • 23 Nisan 2020
  • 737 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı: Korona virüsle mücadele küresel çaba gerektiriyor

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, korona virüs salgını ile mücadele küresel iş birliği ve çabayı gerektirdiğini vurguladı.

Çarşamba günü Hollanda Dışişleri Bakanlığı siyasi masa Başkanı Fander Plas’la telefon görüşmesi gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Yardımcısı Irakçi, korona virüs salgını sadece İran’da değil tüm ülkelerde yayıldığını, bu salgınla mücadele toplu halde ciddi çabayı gerektirdiğini belirtti.

Korona virüs salgını ve iktisadi sonuçları ile mücadelede mali kaynaklardan yararlanmak İran milletinin kesin hakkı olduğunun altını çizen Irakçi, İran milleti korona virüsün yanı sıra Amerika’nın illegal ve insanlık dışı yaptırımları ile de karşı karşıya bulunduğunu, bu durum bu milletin üzerindeki baskıları ikiye katladığını vurguladı.

Irakçi, Amerika’nın İran’a dayattığı zalimane ve tek yanlı yaptırımları BM güvenlik konseyinin 2231 sayılı kararnamesinin açık ihlali olduğunu, Amerika bu yüzden uluslararası camiayı hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmede Hollandalı diplomat Plas da İran milleti ile dayanışmalarına işaretle korona virüs salgını ile mücadele küresel bir görev olduğunu belirtti.

Plas ayrıca ülkesinin küresel arenada çok yönlülüğe bağlı olduğunu ve uluslararası kurum ve kuruluşların insanların sağlığını temin etmek üzere yardımda bulunmaları gerektiğini belirterek, Hollanda yönetimi halâ Bercam nükleer anlaşmasını desteklediğini vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.