İran emperyalizme karşı mücadele eden en dürüst ülkedir

  • 24 Aralık 2018
  • 1.427 kez görüntülendi.
İran emperyalizme karşı mücadele eden en dürüst ülkedir

Filistin Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Abbas Zeki, İran’ın emperyalizme karşı çıkma ve Filistinlilere yardım etme konusunda en dürüst ülke olduğunu belirterek, ‘Kahramanlık Fetih veya Hamas’a karşı zaferle değil, İsrail rejimini karşı zaferle elde edilir’ ifadesini kullandı.

Filistinlilerin İsrail rejimiyle mücadelede birlik beraberliğini sürdürme çağrısında bulunan Zeki, İsrail’in işlediği en son cinayetlere işaret ederek, gelecekte Batı Şeria’da yaşanabilecek katliam felaketine karşı uyarıda bulundu.

Filistin İslami Cihad Hareketi üts düzey bir yetkilisi Halit el-Batş de Al-Mayadeen’e yaptığı açıklamada, ‘Filistin’i ve Direniş Cephesi’ni destekleyen her hangi bir Arap veya İslami ülke ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz’ değerlendirmesinde bulundu.

Şam, Beyrut, Tahran ve Kahire’ye yaptıkları ziyaretlerin doğal bir mesele olduğunu vurgulayan el-Batş, bu ziyaretlerin Filistin davasına destek bulma bağlamında olduğunu söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, parlamentoyu kapatma kararını kınayan Filistin İslami Cihad Hareketi üts düzey yetkilisi el-Batş, bu kararın Hamas ve Fetih arasındaki gerginliği artıracağı ve iki örgüt arasındaki anlaşmazlıkları uluslararasılaştırabileceği uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.