İran: Ensarullah hareketi isterse Suudi topraklarında bulunan askeri hedefleri vurabilir

  • 11 Kasım 2016
  • 1.180 kez görüntülendi.
İran: Ensarullah hareketi isterse Suudi topraklarında bulunan askeri hedefleri vurabilir

İran dışişleri bakanı yardımcısı Sadık Hüseyin Caberi Ensari, Yemen Ensarullah hareketinin istemesi halinde Suudi rejimi topraklarının içlerinde bu ülkenin askeri hedeflerini vurabileceğini söyledi.

Caberi Ensari, dün Tahran’da basın fuarında yaptığı açıklamada, Suudi rejiminin Yemen Ensarullah hareketi tarafından Mekke’ye füze atıldığı iddiasına işaretle, Suudi rejiminin 20 aydır Yemen halkına zulmettiğini ama bu savaşta zafer kazanamadığını fakat bir ay içinde zafer kazanacağına dair tasavvurunun ise gerçekten uzak olduğunu söyledi.

Caberi Ensari, uluslararası raporlara göre, Ensarullah tarafından Cidde askeri hedefleri ve Cidde havalimanına füze atıldığı yönündeki habere işaretle, ”Eğer bir gözlemci olarak Yemen sahnesine bakarsak, o füzelerin atılmasında Suudi rejimine mesajı, dengelerin her zaman aynı kalamayacağı ve değişebileceği ve hiç beklenmedik yerden darbe alınabileceğidir. Zira yalnızca bir taraf, uluslarararası kanunları ve ilkeleri çiğneyecek, din ve ahlak tanımayacak ve hiç kimse de Suudi rejiminin bu girişimlerinin önünü almayacaktır” dedi.

İranlı yetkili, Ensarullah’ın sözkonusu Cidde’ye yönelik attığı bildirilen füzelerin Ensarullah’ın gücünü gösterdiğini ve Suudi rejiminin Yemen’deki yanlış siyasetlerini gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.