İran, Fransa ve İtalya’dan 138 uçak aldı

  • 02 Şubat 2016
  • 1.071 kez görüntülendi.
İran, Fransa ve İtalya’dan 138 uçak aldı

İran Yol ve Şehirçilik Bakanı Abbas Ahundi bugün İslami Şura Meclisi’nde bazı milletvekillerinin İran’ın Fransa’dan uçak satın alması ile ilgili sordukları sorulara cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Fransa ziyaretinde Airbus tipi uçak satın alınması ile ilgili 2 büyük anlaşma imzalandığını, bu anlaşmaların 10.5 milyar avro tutarında ve 118 adet uçağı kapsadığını belirtti.

Alınan uçakların orta menzilli ve kıtalararası uçuşlarda kullanılacağını kaydeden Ahundi, bu uçaklar sayesinde dünyanın dört bir yanına uçmanın münkün olabileceğini, güneyde Güney Afrika’ya ve kuzeyde Kuzey Kutbu’na kadar ulaşılabileceğini dile getirdi.

ATR hava şirketi ile de bir anlaşma imzalandığını ifade eden Ahundi, bu bağlamda İran’ın küçük ve orta çaptaki havaalanlarına kullanılmak üzre 20 adet 70 kişilik uçak alındığı ve böylece İran havacılık sektörüne toplam 138 adet yeni uçak alındığının altını çizdi.

Alınan Airbus uçakların 2016’nın başlarından itibaren 8 yıl içinde teslim edileceğine değinen bakan Ahundi, ATR uçakların teslim süresinin ise 3 yıl olarak belinlendiğini söyledi.

Bu anlaşmanın İran mali tarihinde eşsiz bir anlaşma olarak nitelenmesi gerektiğine de işaret eden bakan Ahundi, bu kadar büyük bir sözleşme için İran’dan hiçbir garanti istenilmediğinin büyük bir başarı olduğunu ve bu çerçevede İranşehir, Meşhed, İsfahan, Tebriz, Buşehr, Ahvaz ve Şiraz havaalanlarının genişletilip geliştirileceğini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.