İran Füze Siteminde Bölge’de 1. Dünya da 10. Sırada

  • 18 Şubat 2016
  • 1.010 kez görüntülendi.
İran Füze Siteminde Bölge’de 1. Dünya da 10. Sırada

İran Devrim Muhafızları’nda Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Ali Hacizade, Meşhed şehrinde bulunan Firdevsi Üniversitesinde yaptığı konuşmada daha ileri derecelere taşıdıkları katı yakıtlı ‘SİCCİL’ füzeleri ile hassas güdümlü balistik ‘İMAD’ füzelerini gelecek yılın ilk aylarında Devrim Muhafızları’na teslim edeceklerini bildirdi.

Üniversitelerin önemine de değinen Hacizade, “Ordunun bilimsel yönüne, üniversiteler ve bilgi tabanlı şirketlerin katkısı olmaktadır ve bu katkı ihtiyaçlarımız doğrultusunda devam edecektir.” dedi.

Konuşmasının sonuna doğru İran’a uygulanan yeni füze yaptırımlarına ilişkin, “İran’ın gelişmiş füze gücünü daha ileriye taşımakta kararlı olmasına rağmen nükleer yaptırımların ardından füzelerimize yönelik yapılan yaptırımlar tamamen başarımızı engellemek içindir. Ama bilinmelidir ki her geçen gün başarılarımızın üzerine bir yenisini ekleyeceğiz” şeklinde konuşan Korgeneral Hacizade, İran’ın en güçlü füze sistemi sıralamasında dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığını ve bölgede ise ilk sırada olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Neyse söylim de biyorsunuz yinede tekrarlıyorum. İsrail ola ki gerek inanış gerek bazı yeni teknolojiler ile cesaretleri İran’a saldırı düşünebilir. Zaten saldırmayı düşünüyorlar lakin buna tam hazır olmaya gayretliler.Delilik gibi görünsede ya yokuz yada başarırız düşünceleri de var. Yani asla teyakkuzdan düşmeye İran. Yani bazı adımlar için bazı adımlar gerekli safları sıklaştırın aferin ben gidiyom.Yani daima Zülfikar’la Düldül’ün yanında olmaya hayatımı adıyorum ve Allah Allah.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.