İran genel kurmay başkanından ‘Şafakta 10 Gün’ münasebetiyle mesaj

  • 01 Şubat 2018
  • 940 kez görüntülendi.
İran genel kurmay başkanından ‘Şafakta 10 Gün’ münasebetiyle mesaj

İslami İran ordusu genel kurmay başkanı tümgeneral Seyyid Abdurrahim, ‘Şafak’ta 10 Gün’ münasebetiyle yayınladığı mesajda, emperyalizmin alçakça girişimlerine rağmen, İslam inkılabının onurlu ve güçlü bir şekilde gelişme ve ilerleme yolunu sürdürmekte olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre, İran İslam Cumhuriyeti ordusu genel kurmay başkanı tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, Şafak’ta 10 Gün törenlerinin başlaması münasebetiyle İslam inkılabı rehberi ve İran halkına hitaben yayınladığı mesajda, ”Şafak’ta 10 Gün’ün, insicam ve Allah yolundaki İran milletinin basiretinin hatırlatıcısı olduğunu belirterek, bu milletin uzak görüşlü ve cesur ve İslam dininden ilham alan rehberi sayesinde Şahlık diktatörüne karşı yeni bir siyasi ve kültürel bir hayatı içeren sayfa açtığını ve bunun sonucu köklü İran topraklarında din ve ilahi öğretilerin yeniden ihyasına vesile olduğunu kaydetti.

Genel kurmay başkanı, İslam inkılabının şimdilerde 40.yılına girmekte olduğunu belirterek, İslam inkılabının bölge, İslam dünyası ve sınırlar ötesinde ilham verici etkisini gösterdiğini ve çeşitli ülkelerde milletlerin uyanmasına vesile olduğunu kaydetti.

Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, sözkonusu mesajda, İslam inkılabının 40. yıl dönümünün başlamasını İslam inkılabı rehberi ve inkılabçı İran milletine tebrik ederek, ”şehadet şerbetini içmeye hazır İran ordusu evlatlarının, İslam inkılabı rehberinin emrinde inkılabçı moralle İslam inkılabını korumaya hazır olduğunu” kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.