İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, silahlı kuvvetlerin savunma gücüne vurgu yaptı

  • 05 Temmuz 2016
  • 1.043 kez görüntülendi.
İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, silahlı kuvvetlerin savunma gücüne vurgu yaptı

İran Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral “Muhammed Bakıri” silahlı kuvvetlerin savunma gücünün güçlendirilmesi, tehditlerle mücadele ve gönüllü halk güçlerinin takviye edilmesini, bu kurmayın önemli programlarından olduğunu belirtti.

Tümgeneral Bakıri bugün İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay’ındaki devir teslim töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki mevcut durum ve şartlara da işaretle, İran’ın bugünkü durumu ve gücünün 37 yıl öncesiyle kıyas edilmeyeceğini belirtti.

Tümgeneral Bakıri, düşmanların İran’ın güvenliğine yönelik sayısız komplo ve tehditler oluşturduğunu, buna karşı silahlı kuvvetlerin hazırlıklı olması gerektiğini kaydetti.

İran Genelkurmay Başkanı, İran sınırlarındaki güvenliğine işaretle, İslam Cumhuriyeti’nin Fars Körfezi, Hürmüz Boğazı, ve Kuzey Hint Okyanusu başta olmak üzere sınırlarının ötesinde ulusal çıkarlarını savunduğunu ve savunma hazırlığını daha da artıracağını vurguladı.

Başkumandan İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, 28 Haziran’da Tümgeneral “Muhammed Hüseyin Bakıri”yi İran Genelkurmayı Başkanlığına atadı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.