İran Günlük Petrol Üretimini 4 Milyon Varile Çıkarılıncaya Kadar Durmayacak

  • 14 Mart 2016
  • 761 kez görüntülendi.
İran Günlük Petrol Üretimini 4 Milyon Varile Çıkarılıncaya Kadar Durmayacak

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, İran açısından bakıldığında mevcut piyasa koşullarında petrolün ham fiyatının nekadar olması gerekir sorusuna verdiği cevapta “Mevcut koşullarda petrolün ham fiyatı için 70 dolar uygundur. Piyasa koşullarına bağlı olarak hatta 70 dolardan daha azına bile izin veririz.”

Zengene, Rusya Enerji Bakanı’nın dondurulmuş petrol projelerini uygulamak için Tahran’a mı geliyor sorusuna cevap olarak Zengene, İran’ın günlük petrol üretimi 4 milyon varile çıkmayana kadar dondurulmuş petrol projelerinin faaliyete geçirilmeyeceği ama bu rakama ulaşıldığı takdirde işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Zengene, Mart sonuna kadar İran ham petrol ihracatı üretimi günlük yaklaşık 2 milyon varil artacağını belirtti.

Zengene; İran Petrol Bakanlığı, Alman Siemens ve General Electric Amerika yetkililer arasında yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve yeni dönemde bu iki büyük Amerikan ve Alman şirket ile yapılacak işbirliği ile İran’ın petrol endüstrisi şekillenecektir dedi.

Zengene, 11. kabine üyelerinin hiçbir şekilde Amerikalı şirketlere İran’da özellikle gaz ve petrol endüstrisi yatırım kısıtlaması getirmediğini hatırlatarak; “Aslında Amerikalı şirketler için kısıtlamalar bu devlet tarafından gerçekleştirilmiştir.” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.