İran halkı, Devrim Muhafızları’nı görkemli yürüyüşle destekledi

  • 12 Nisan 2019
  • 1.418 kez görüntülendi.
İran halkı, Devrim Muhafızları’nı görkemli yürüyüşle destekledi

İran halkı bugün başkent Tahran dahil ülke genelinde Cuma Namazı’nın ardından Devrim Muhafızları’na destek yürüyüşü düzenledi.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İran halkı ülke genelinde görkemli yürüyüş düzenleyerek, ABD Başkanı Donald Trump’ın Devrim Muhafızları’nı akılsız ve yasadışı bir şekilde terör örgütü nitelemesini kınadı.

İran halkı yürüyüşün ardından ortak bir açıklama yaparak, Devrim Muhafızları’nın İslam İnkılabı’nı savunma gücünün düşmanlarını çaresizliğe düşürdüğünü deklare etti.

Açıklamanın devamında, Yemen, Nijerya, Bahreyn, Filistin, Afganistan, Suriye ve Irak halkının katliam etmesi başta olmak üzere insanlık dışı cinayetleri ve karanlık karnesiyle ABD yöneticilerinin terör devleti örneği oldukları vurgulandı.

İran halkı ayrıca, İran’ın Siyonist-emperyalistin zulmü altındaki ülkeler ve milletlere her türlü yardımın sürmesini insani, dini ve devrimci görevleri olarak niteleyip, düşmanların Filistin’in toprak bütünlüğü ve Suriye’nin Golan’ına karşı her türlü girişiminin yasadışı ve uluslararası kurallara aykırı olduğunu belirterek, bu girişimlerin yenilgiye mahkum olduğunu deklare etti.

ABD yönetimi 8 nisan tarihinde Devrim Muhafızları’nı terör listesine aldı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi de misillemede bulunarak ABD’nin Batı Asya’daki güçleri CENTCOM ve bağlantılı güçleri terör örgütü olarak ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.