İran hava sahası yerli sistemlerle korunuyor

  • 06 Eylül 2021
  • 1.344 kez görüntülendi.
İran hava sahası yerli sistemlerle korunuyor

İslami İran Hava Savunma Kuvveti Komutan Yardımcısı General Ebulfazl Sepehrirad, İranlı uzmanların geliştirdiği tamamen yerli sistemlerle ülkenin hava sahasını ve yüzlerce kilometre ötesini rasat ettiklerini, bölgede tüm uçuşlar hava savunma kuvvetinin kontrolü altında olduğunu belirtti.

IRNA haber ajansına hava savunma kuvvetinin kuruluş zarureti hakkında açıklama yapan General Sepehrirad, hava savunma kuvveti tüm tehditlere ve yaptırımlara karşın üstlendiği görev alanlarında hava savunma tarihinde emsalsiz gelişmelere imza attığını belirtti.

İran hava savunmasının sekiz yıllık kutsal savunma yıllarında başarılarına işaret eden General Sepehrirad, sekiz yıllık savaşta Irak’ın Baas ordusuna ait 652 uçak düşürüldüğünü kaydetti.

İran hava savunmasının bölgede tüm tehditlere ve yaptırımlara rağmen düşmanlara karşı koyma gücüne değinen General Sepehrirad şöyle dedi:

Silahlı kuvvetlerimiz Başkumandan İmam Ayetullah Hamanei’nin akılcı yönetimi ile İslam inkılabı zafere kavuştuktan sonra ve özellikle dayatılan sekiz yıllık savaşta düşmana karşılık vermek için ancak kendi ayakları üzerinde durması ve tüm alanlarda kendine yeter hale gelmesi gerektiğini öğrendi ve bunu da başardı.

Hava Savunma Kuvveti Komutan Yardımcısı General Sepehrirad şöyle ekledi:

Bugün İran İslam Cumhuriyeti’nin savunma gücü tamamen yerlidir ve diğer alanlara emsal teşkil edebilir. Bu güç dış odaklardan bağımsız olmakla elde edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.