İran, Hodeyde’ye Suudi koalisyonun saldırılarını kınadı

  • 14 Haziran 2018
  • 1.585 kez görüntülendi.
İran, Hodeyde’ye Suudi koalisyonun saldırılarını kınadı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi koalisyonun Hodeyde limanına hava ve kara saldırılarını kınayarak, bu ülkede insani durumun daha da kötüleşmesi konusunda endişeli olduğunu belirtti.

Suudi rejim ve BAE askerleri bir ayı aşkın bir süredir Yemen’e insani yardımların gönderilmesinde ana güzergah saylan Hodeyde limanını işgal operasyonunu yürütmektedir.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bugün yaptığı açıklamada İran’ın her daim Yemen krizinin askeri çözümü olmadığına ve saldırganların bu ülkeye yönelik saldırılarına son vermeleri gerektiğine vurgu yaptığını belirterek, siyasi çabalarla Yemen’in yok edilmesini önlemek için azıcık ümidi bu tür cinayetlerin suya düşürdüğünü ve durumu daha da çetrefilleştirdiğini vurguladı.

Öte yandan Yemen Devrimi Yüksek Komite Başkanı Muhammed Ali el-Husi, ülkenin batısındaki Hudeyde limanına yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Yemen Devrimi Yüksek Komite Başkanı Muhammed Ali el-Husi, ülkenin batısındaki Hudeyde limanına karşı yapılan saldırılara tepki göstererek, bu bölgede yaşanacak her türlü krizlerden ABD ve İngiltere başta olmak üzere Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyonu sorumlu tuttu.

El-Husi, uluslararası kurumlardan bir an evvel Yemen’de düzenlenen saldırılara yönelik pozitif bir tutum sergilemesini istedi.

Muhammed Ali el-Husi, “Yemen halkına insani yardım sağlamak için uluslararası yardım kuruluşları ile kapsamlı ve olumlu bir işbirliği kurmaya hazırız” açıklamasını yaptı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan yapılan sözde “Hudeyde Bildirisi”ne dair Yemen Devrimi Yüksek Komite Başkanı, “Dünya kamu oyunu aldatmak amacıyla öne sürülen bu iddialar Yemen’deki gerçekleleri çarpıtarak işgalci eylemlerini haklı çıkarmak için yürütülen boş çabalardır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.