İran İçişleri Bakanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüştü

  • 03 Ekim 2016
  • 922 kez görüntülendi.
İran İçişleri Bakanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüştü

İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanlı, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi. Görüşmede İranlı Bakan, iki ülkenin muhtelif ekonomik ve ticari alanlar ve uyuşturucuyla mücadelede işbirliğinin geliştirilmesi için kararlı olduğunu belirtti.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, İran İçişleri Bakanı “Abdur-Rıza Rahmani Fazli” Bakü’ye iki günlük resmi ziyaretinin ilk programı olarak, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile biraraya gelerek, ikili ilişkiler ve bölgesel konuları ele aldı.

Görüşmede İran İçişleri Bakanı, İslam Cumhuriyeti’nin uyuşturucu ve organize suçlar ve tekfirci terörizmle mücadele alanlarındaki deneyimlerini Bakü’ye aktarmaya hazır olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aliyev de, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti ilişkilerinin Kuzey-Güney Koridorunun inşası başta olmak üzere muhtelif alanlarda gelişim sürecini memuniyet verici olarak niteledi, İran demiryolunun Azerbaycan Cumhuriyeti’nin demiryoluna bağlanmasıyla iki ülkenin bölgede transit taşımacılıkta önemli rol ifa edeceğini ifade etti.

Aliyev ayrıca, İran ve Azerbaycan’ın güvenlik, terörizm ve uyuşturucuyla mücadele işbirliğini sıcak karşıladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.