İran içişleri bakanı: İran’da güvenli bir seçim yapmaya kararlıyız

  • 04 Nisan 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
İran içişleri bakanı: İran’da güvenli bir seçim yapmaya kararlıyız

İran içişleri bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, 19 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı, meclis ara seçimleri ve şehir ve köy şuraları seçimlerinin şeffaf, güven içinde ve çok katılımın olacağı şekilde yapılması için bakanlığın tamamen hazırlıklı olduğunu söyledi.

İRNA ajansına göre, İran içişleri bakanı, sözkonusu seçimlerle ilgili olarak içişleri bakanlığının İran İslami  Şura Meclisi ve Anayasayı Gözetleme Şurası ile işbirliğine de hazır olduğunu söyledi.

Rahmani Fazli,  İran’ın çeşitli konularda kazanımlarına da temasla, İran’ın bölgenin güvensiz bir ortamda olmasına ve  düşmanların onca müdahaleleri ve komplolarına rağmen, İslam inkılabı rehberinin gösterdiği yol ışığında ve bütün güvenlik birimlerinin  çabaları neticesinde, halihazırda son derece iyi şartlarda bulunduğunu söyledi.

İran İçişleri bakanı, geçen yıl İran’da enflasyonun tek haneli rakama  düşürülmesi ve de kalkınmada yüzde 8’lik bir rakama ulaşmanın İran ekonomisinde çok önemli bir adım olduğunu belirterek; direniş ekonomisinin yürürlüğüyle, iş imkanlarının oluşturulması, istihdamın önünün açılması ve  ülkenin durağan halinden çıkmasının bakanlığın yıl içindeki hedeflerinden olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.