İran ile Güney Kore arasında petrol alanında işbirliği anlaşması imzalandı

  • 02 Mayıs 2016
  • 736 kez görüntülendi.
İran ile Güney Kore arasında petrol alanında işbirliği anlaşması imzalandı

İran Ulusal Doğalgaz İhracat Firması ile Güney Kore Doğalgaz Firması arasında petrol alanında ilk işbirliği anlaşması bugün iki firma yöneticileri tarafından imzalandı.

Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Hang Ho-in de bugün İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene ile Tahran’da bir araya geldiği görüşmede, Güney Kore Cumhurbaşkanı’nın Tahran ziyareti sırasında İran ile 20 milyar dolarlık işbirliği anlaşmasının imzalanacağını duyurdu.

Bu arada, İran Ticaret Kalkınma Kurumu Başkanı “Veliullah Efhamirad” ile Güney Kore Ticaret Kalkınma ve Yatırım Kurumu Başkanı “Hung Kim” bugün Tahran’da bir araya geldi, görüşmede, Efhamirad, Güney Kore banka ve firmalarının Tahran’a gelmesinin bu ülkenin bölgenin en güvenli ülkesi İran ile ekonomik ilişkilerini güçlendirmek istediğini söyleyip, Güney Kore yatırımcıları ve firmalarından İran’a doğrudan yatırım yapması ve teknoloji transferinde bulunmasını istedi.

Öte yandan İran Menkul Kıymetler ve Borsalar Kurumu Başkanı “Hamed Fetant” ile Güney Koreli mevkidaşı “Jeung Own Bu” Tahran’da bir araya geldi, görüşmede iki ülkenin finans alanında işbirliği ele alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.