İran: İnsan Hakları Konseyi üyeliği siyasi güdümlü olmamalıdır

  • 08 Nisan 2022
  • 107 kez görüntülendi.
İran: İnsan Hakları Konseyi üyeliği siyasi güdümlü olmamalıdır

İran’ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi ve daimi temsilcisi, “Bu uluslararası örgüte üyelik siyasi işlere dayalı olmamalı” dedi.

IRNA’nın bildirdiğine göre Mecid Taht-ı Revançi Rusya’nın insan hakları konseyi üyeliğinin askıya alınması hakkında oylama yapılması için toplanan genel kurulun olağanüstü oturumunda yaptığı konuşmada, İran’ın söz konusu bildiri taslağının siyasi amaçlı bulduğunu, bunun ise BM’in tarafsızlığını zedelediğini söyledi.
İran İslam cumhuriyetinin üste düzey diplomatı, İran hükümetinin insan hakları seviyesinin yükseltilmesi ve korunması için özel önem verdiğini ifade ederek, “Fakat siyasi hedefler için BM insan hakları mekanizmasını kötüye kullanmasının küresellik zarureti ve insan hakları meselelerinde seçici olmayan yaklaşıma aykırı bulmaktadır” dedi.
Taht-ı Revançi “insan hakları, dar görüşlü siyasi düşüncelerin kurbanı olmamalıdır” diyerek, İnsan Hakları Konseyi’nin çalışmalarının siyasi olmayan ve çatışmacı olmayan bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini ve bu organa üyeliğin siyasi güdümlü olmaması gerektiğini vurguladı.
İran’ın BM daimi temsilcisi İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti, uluslararası hukuk uyarınca anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözülmesini ve tüm tarafların Birleşmiş Milletler Sözleşmesine ve uluslararası hukuka tam saygı duymasını vurgular./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.