İran, Irak ve Mali meclis başkanlarından Filistin’e destek

  • 19 Aralık 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
İran, Irak ve Mali meclis başkanlarından Filistin’e destek

İran, Irak ve Mali meclis başkanları Tahran’da düzenledikleri üçlü oturumda, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu bildirdiler.

Üç ülke meclis başkanları, dün İslam dünyası ve özellikle de Filistin ve Kudüs olmak üzere müslümanların önemli sorunlarını ele aldıkları oturum sonrasında düzenledikleri basın toplantısında yaptıkları açıklamada, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu bildirdiler.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Filistin Komitesi’nin Tahran’da düzenlediği olağanüstü toplantısına katılan İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Laricani bu basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Laricani, “Ortada var olan önemli bir soru, ABD’nin bulunduğumuz ortamda neden büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımak istemesidir? Ve acaba bu tamamen şans eseri ortaya çıkan bir girişim mi yoksa Filistin ile İslam dünyasına karşı oluşturulan yepyeni bir proje mi?” ifadelerinde bulundu.

Laricani, ”Siyonistlerle ABD’liler bölge halklarının doğal isteklerinden Müslüman ülkeleri karıştırmak için faydalanmak istiyor” dedi.

Amerika’nın Kudüs’ü Siyonist Rejim’in başkenti olarak tanıma kararı vasıtasıyla Filistin’in kimliğini değiştirip Müslümanlar tarafından unutulmasını sağlamaya çalıştığını bildiren İran Meclis Başkanı, “ABD, Müslüman ülkelerin yüzleştiği ortamı bizzat Filistin’den vaz geçmelerine neden olacak şekilde değiştirmek istiyor; bu girişim ise yeni bir projenin başlangıcıdır. Böylece hepimizin sorumlu olduğunu unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

Irak meclis başkanı Selim El’Cubburi de, İslam ülkelerinden terör rejimi İsrail ile iktisadi ilişkilerini kesmelerini isterken Mali meclis başkanı Issaka Sidibe de, ülkesinin  Filistin davasını desteklediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.