Ä°ran kabinesi Ä°mam Humeyni’ye (r.a) olan biatını yeniledi

  • 27 AÄŸustos 2017
  • 1.018 kez görüntülendi.
Ä°ran kabinesi Ä°mam Humeyni’ye (r.a) olan biatını yeniledi

Ä°slami Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Ruhani ve kabine üyeleri, Ä°slam Ä°nkılabı’nın Kurucusu Ä°mam Humeyni’nin (r.a) Kutsal Türbesi’ne giderek Ä°mam ile biatlarını yenilediler.

Ä°ÅŸe yeni baÅŸlayan Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani yönetimindeki kabine üyeleri, bugün sabah saatlerinde Ä°slam Ä°nkılabı’nın Kurucusu Ä°mam Humeyni’nin (r.a) Kutsal Türbesi’ne giderek bu büyük lider ile Ä°nkılap yolunda canlarını feda eden ÅŸehitlere biatini yeniledi.

Törene katılan CumhurbaÅŸkanı Ruhani ve hükümet yetkilileri, Ä°mam Humeyni’ye (r.a) çiçekler armaÄŸan ederek bu büyük liderin yerleÅŸtirdiÄŸi deÄŸerlere baÄŸlılık yeminini de yeniledi.

CumhurbaÅŸkanı Ruhani ve kabine üyeleri ilaveten, Düzenin Yararını TeÅŸhis Konseyi’nin eski BaÅŸkanı Ayetullah HaÅŸimi Refsencani’ye de çiçekler armaÄŸan ederek vefat eden bu büyük mücahidi andı. Ä°mam Humeyni’nin (r.a) torunu ve aynı zamanda kutsal türbeden sorumlu olan Hüccet’ül islam Seyyid Hasan Humeyni de bu törende hükümet üyelerine eÅŸlik etti.

CumhurbaÅŸkanı ve bakanlar ayrıca ÅŸehit cumhurbaÅŸkanı ve baÅŸbakan Muhammed Ali Recai ve Muhammed Cevad Bahoner’in mezarlarını da ziyaret ederek fatiha okudular.

Åžehid Recai ve Bahoner 1981 yılında terörist münafıklar güruhunun terör giriÅŸimi sonucu çalışma ofisinde ÅŸehid düşmüşlerdir. Bu münasebetle Ä°ran’da hükümet haftası ilan edilmiÅŸ ve her yıl bu hafta dolayısıyla ÅŸehid cumhurbaÅŸkanı ve baÅŸbakan muhtelif etkinliklerle anılmakta ve hükümetin icraatları masaya yatırılarak irdelenmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.