İran Kenya’da tutuklu iki İranlının derhal serbest bırakılmasını istedi

  • 03 Aralık 2016
  • 1.103 kez görüntülendi.
İran Kenya’da tutuklu iki İranlının derhal serbest bırakılmasını istedi

İslami İran hükümet sözcüsü Behram Kasımi, Kenya hükümeti ve yargısından tutuklu iki İranlının ciddi olarak dosyasının görülmesini ve derhal serbest bırakılmasını istedi.

Behram Kasımi, İran’ın Nairobi’deki büyükelçiliğinin işi takibatına ilaveten Kenya’nın İran büyükelçisinin de  geçen perşembe günü İran dışişleri bakanlığına davet edildiğini ve  İran-Kenya arasındaki iyi ilişkileri bozmaya yönelik üçüncü tarafın düşmanca müdahalesinin hatırlatıldığını belirterek,  konunun ciddiyetle takip edilmesi ve sözkonusu iki İranlı vatandaşın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Behram Kasımi, sözkonusu iki İranlının durumunun  iki ülke ilişkilerini bozmak isteyen haber çevrelerinin etkisinde kalmaksızın  ele alınması gereğine vurgu yaparak, Kenya  hükümeti ve yargısı yetkililerinin teamül ve ciddi takibatıyla derhal sözkonusu kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

Bu habere göre, sözkonusu iki İranlı tutuklunun dosyasıyla ilgili olarak İran adalet bakanlığından iki resmi avukatın Kenya’ya gittiği bildiriliyor. Sözkonusu iki İranlı, bazı üçüncü tarafın müdahalesi sonucu Kenya’da tutuklanmış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.