İran Kültür Bakanı: Selman Rüşdi’nin davet edilmesi müslümanlara hakarettir

  • 14 Ekim 2015
  • 833 kez görüntülendi.
İran Kültür Bakanı: Selman Rüşdi’nin davet edilmesi müslümanlara hakarettir

İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Ali Cenneti, İslam ülkelerindeki mevkidaşları ve ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri’ne hitaben bir mektup yazarak, İslam ve Kur’an-ı Kerim düşmanı Selman Rüşdi’nin Frankfurt Kitap Fuarı’na davet edilmesi konusunu ele aldı.

Ali Cenneti yazdığı mektupta, “İngiltere’de yaşayan Hint asıllı Selman Rüşdi adlı yazar, 1988 yılında yazdığı ‘Şeytani ayetler’ kitabı nedeniyle müslümanların tepkisini aldı. Sözü edilen kitap bütün İslam ümmetinin inançlarını bazı çelişkilerle karşı karşıya bırakmayı amaçlamıştı” sözlerine yer verdi.

Kültür ve İslami İrşad Bakanı yayınladığı mektupta ayrıca “Bazı Batı ülkeleri ‘konuşma hürriyeti’ ifadesini ileri sürmekle Selman Rüşdi’yi destkeledi. Bundan yola çıkan bazı ülkeler de defalarca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) yönelik hakarette bulunmaya cesaret ettiler” beyanında bulundu.

Cenneti, yazdığı mektubun başka bir bölümünde “Maalesef 14-18 Ekim tarihleri arasında organize edilecek Frankfurt Kitap Fuarı’na adı geçen yazar da davet edilmiştir. Alınan haberlere göre, Selman Rüşdi, Frankfurt Kitap Fuarı’nda bir konuşma yapmakla beraber yeni romanını da tanıtacaktır” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.