İran Merkez Bankası Başkanı: Amerika’da İran Mal varlığının Bloke edilmesi Yasal Değil

  • 24 Nisan 2016
  • 874 kez görüntülendi.
İran Merkez Bankası Başkanı: Amerika’da İran Mal varlığının Bloke edilmesi Yasal Değil

İran Merkez Bankası Başkanı Veliyullah Seyf, İran mal varlığının Amerika’da bloke edilmesi sürecinin yasal olmadığını ve zorbaca bir girişim olduğunu bildirdi.

Merkez bankası başkanı Seyf, Amerikan mahkemesinin İran’a ait mal varlığından 2 milyar dolara el konulmasıyla ilgili almış olduğu kararın kesinlikle yasal olmadığını, İran’ın Beyrut’ta ABD deniz kuvvetleri merkezine yönelik saldırıda elinin olduğu iddiasının ortaya atılmasının komik bir durum olduğunu ve bu hususta en ufak bir delil ve kanıtlarının bulunmadığını söyledi.

ABD’de federal bir mahkeme, 2007 yılında, İran’ı 1983 yılında Beyrut’taki bombalı saldırılarda ölen denizcilerin ailelerine tamamen siyasi bir kararla, 2,6 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. ABD Yüksek Mahkemesi ise geçen günlerde İran’ın, Beyrut’taki bombalı ve diğer saldırılarda ölen Amerikan askerlerinin ailelerine ödeyeceği yaklaşık 2,6 milyar dolar tazminatın, İran Merkez Bankasının ABD’deki dondurulmuş fonlarından ödenmesi yönünde bir karar vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.