İran muhafızlar ordusu, Myanmar Müslümanlarına karşı işlenen cinayetleri kınadı

  • 08 Eylül 2017
  • 1.149 kez görüntülendi.
İran muhafızlar ordusu, Myanmar Müslümanlarına karşı işlenen cinayetleri kınadı

İran islam inkılabı muhafızlar ordusunun bildirisinde Myanmar Müslümanlarına karşı işlediği cinayetleri kınanırken Rohingyalı müslümanların mazlumiyet feryadının dünya toplumuna duyurulmasının islam ümmeti ve uluslararası etkili kurumlarının risaleti sayıldığı vurgulandı.

Söz konusu bildiride şunlar kaydedildi: ‘Miyanmar Budistler ve ordusuna bağlı aşırılık yanlısı grupların cinayetleri islam karşıtlığı organizeli komploların hayata geçtiği manasında olup bunun durmaması halinde insanlık tarihinin yeni bir soykırım sayfasının açılmasına neden olacaktır’.

Bu bildiride ayrıca şunlar ifade edildi: ‘dünya toplumunun Rohingyalı müslümanların soykırıma maruz kalmalarına zayıf tepkileri uluslararası insan hakları kuruluşlarının ölümcül sessizliğ ve bu gibi korkunç cinayetlere karşı ciddi girişimleri hayata geçirebilecek güçlü cephenin var olmayışı insanlığın en büyük krizlerden biri sayılır’.

İran İslam inkılabı muhafızlar ordusu İranın inkılapçı ve müslüman halkından oluşan çeşitli kesimler ve diğer müslüman milletlerden Miyanmar müslümanların öldürülmelerine karşı pratik girişimlere başvurmalarına devet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.