İran, Myanmarlı Müslümanlar için ilk insani yardımı gönderdi

  • 15 Eylül 2017
  • 1.217 kez görüntülendi.
İran, Myanmarlı Müslümanlar için ilk insani yardımı gönderdi

İran İslam Cumhuriyeti Kızılay Cemiyeti’nin Rohingyalı Müslümanlar için ilki insani yardım paketleri, Bangladeş’e gönderildi.

İRNA’nın haberine göre, İran Kızılay Cemiyeti’nin 40 tonluk insani yardım paketleri bugün sabah saatlerinde Bangladeş’e gönderildi.

İran Kızılay Cemiyeti Arama-Kurtarma Kurumu Başkanı Murteza Selimi gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın gönderdiği yardımın yaşam, sağlık, ilaç ve gıda malzemelerinden oluştuğuna işaretle, Myanmar yönetiminin insani yardımların Myanmarlı Müslümanlara dağıtılması konusunda işbirliği yapmadığını kaydetti.

Selimi, İran’ın gönderdiği yardım malzemelerinin Bangladeş’deki acil durum konaklama kamplarındaki Myanmarlı Müslümanlar arasında dağıtılacağını vurguladı.

İranlı yetkili, Rohingyalı Müslümanlar için 150 ton insani yardım ve malzemenin gönderilmesinin düşünüldüğünü temasla İran Dışişleri Bakanlığı ve Kızılay Cemiyeti’nden müteşekkil bir değerlendirme heyetinin Rohingyalı Müslümanlar’ın iskan, sağlık ve beslenmeleriyle ilgili son durum değerlendirmesi yapmak için Bangladeş’te bulunduğuna dikkat çekti.

Selimi ayrıca İran’ın 400 adet yardım çadırı kurmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Myanmar ordusu ve budistlerin ülkenin batısındaki Rahin vilayetindeki Rohingyalı Müslümanlar’a yönelik yeni şiddet dalgası sonucu şimdiye kadar binlerce Müslüman hayatını kaybetmiş ve yaralanmış, 380 kişi de tehcir edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.