İran nükleer konuda bölge ülkeleriyle işbirliğine hazır

  • 17 Eylül 2016
  • 886 kez görüntülendi.
İran nükleer konuda bölge ülkeleriyle işbirliğine hazır

Ä°ran Atom Enerjisi Kurum baÅŸkanı Ali Ekber Salihi, Ä°ran’ın bölge ülkeleriyle nükleer enerji kalkınması alanında iÅŸbirliÄŸi ve ortaklığa hazır olduÄŸunu söyledi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Salihi,  dün  Londra’da  Dünya Nükleer Encümeni yıllık oturumunda yaptığı konuÅŸmada, Fars Körfezi ülkelerinin nükleer enerjiyle ilgili kalkınma konusunda duydukları ilgiye dikkat çekerek; ”Tahran, bu alanda ortaklık ve iÅŸbirliÄŸi ve edindiÄŸi tecrübeleri bölge ülkeleriyle  paylaÅŸmaya hazırdır’ dedi.

Salihi, Ä°ran Atom Enerjisi Kurumu’nun  uluslararası iÅŸbirliÄŸini ve  nükleer  sanayiye sahip ülkelerle  iliÅŸkileri ve iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmesine de temasla, sözkonusu ülkelerin ve ÅŸirketlerin İran’ın nükleer enerji projelerinde  iÅŸbirliÄŸi yapabilecekleri ve ortak olabileceklerini söyledi.

Ä°ran cumhurbaÅŸkanı yardımcısı Salihi, Ä°ran’ın nükleer enerji konusundaki hedefinin  20 bin megavat  nükleer enerji üretmek olduÄŸunu belirterek, Ä°ran’ın bu hedefine ulaÅŸmak için BuÅŸehr’deki nükleer enerjiden ayrı olarak Rusya ile son bir kaç günde iki yeni nükleer santral inÅŸa etmek için anlaÅŸma imzaladığını söyledi.

Salihi, dünya ülkelerinin kalkınma hedefinde temiz enerjiden yararlanılmasına vurgu yaparak, İran ve nükleer alanda gelişmiş ülkeler arasındaki işbirliğinin özellikle de yaptırımlardan sonraki dönemde nasıl olacağını net  bir şekilde açıkladıklarını ve ortaya koyduklarını söyledi.

Salihi, Ä°ran Atom Enerjisi Kurumu’nun,  ilaç ve aşı üretiminde nükleer enerjiden yararlanılması ve ayrıca tarım ürünlerinin iyileÅŸtirilmesinde  nükleer enerjiden yararlanılma projelerinde yer aldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.