İran OPEC üyesi Arap ülkelerle petrol konusunu görüşmek için hazır

  • 31 Ekim 2015
  • 833 kez görüntülendi.
İran OPEC üyesi Arap ülkelerle petrol konusunu görüşmek için hazır

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, İran’ın OPEC üyesi Arap ülkelerle petrol konusunu görüşmek için hazır olduğunu bildirdi.

İran’ın Suudi Arabistan dahil OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları ile görüşmeye hazır olduğunu kaydeden Zengene, “Kanaatimizce işbirliği yapmadan petrol piyasasında başarılı olamayız” diye belirtti.

Petrol Bakanı Zengene, OPEC’in gelecek toplantısında petrol üretiminin düşürülmesine yönelik bir karar alıp almayacağı hakkında bir bilgisinin de olmadığını söyledi.

Zengene, İran ve Suudi Arabistan’ın OPEC toplantısının yanı sıra petrol hususunda müzakere edip etmeyeceklerine ilişkin, “İran, OPEC üyesi hiçbir ülke ile küs değil ve kesinlikle bu örgüte üye bütün ülkelerle görüşmek için hazırdır” diye konuştu.

Zengene ayrıca Suudi Arabistan Petrol Bakani Ali el-Naimi ile görüşüp görüşmeyeceği ile ilgili sorulan soruya, “Biz OPEC’te bütün ülkeler ile konuşup müzakere ederiz” diye açıkladı.

İran ile Suudi Arabistan’ın OPEC’te birçok ortak yönünün olduğuna da işaret eden Zengene, “Örneğin İran ve Suudi Arabistan, OPEC’in petrol piyasasındaki kotasının çoğalmasını istiyor. Bu da iki ülkenin bir ortak bakış açısıdır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.