İran Ordusu, ”Muharrem” tatbikatında ilk kez ”İntihar Robotları” kullandı

  • 21 Ekim 2015
  • 837 kez görüntülendi.
İran Ordusu, ”Muharrem” tatbikatında ilk kez ”İntihar Robotları” kullandı

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, halen devam etmekte olan “Muharrem” adlı tatbikatta ilk kez İntihar Robotları kullandıklarını bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmedrıza Purdestan, İran’ın batı ve kuzey batı bölgelerinde geniş bir alanda halen devam eden “Muharrem” adlı tatbikata işaret ederek, tatbikatın ilk aşamasında komando birlikleri, karşı tehdide en kısa zamanda tepki gösterek, belirlenen hedefe başarıyla ulaştıklarını ifade etti.

Tuğgeneral Purdestan, bu ortak tatbikatta ilk kez “İntihar Robot”lar test edildiğinin bilgisini vererek, orantısız tehditlere yönelik dizayn edilen silahların testinin de yapıldığını konuşmasına ekledi.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutan vekili Kiyumesr Haydarı da dün gazetecilere verdiği demeçte, “Muharrem” askeri tatbikatında “Fetih-14” radarın tanıtımı yapıldığının haberini verirken, 600 km menzili olan bu radarın, en küçük çaplı uçan nesneleri yakalama özelliğe sahip olduğunu belirtmişti.

Tuğgeneral Haydari, “Fetih-14” radarının en üstün özelliğinin en kısa zamanda komuta merkezine bağlanarak iletişim kurmak olduğunu konuşmasına ekledi.

İlk kez bu tatbikatta uzun menzilli İHA’lar kullanıldığına işaret eden Tuğgeneral Haydari, aynı zamanda uzaktan kumandalı Dehlaviye füzesi, RPG-29 roketleri, ısıya duyarlı hafif dürbünler, seyyar kara radarları, 40 mm el bombaları, M-4 silahı ve diğe nefer silahların test edildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.