İran Ordusu’nun büyük tatbikatı başladı

  • 11 Aralık 2016
  • 1.725 kez görüntülendi.
İran Ordusu’nun büyük tatbikatı başladı

“Muhammed Resulullah (s.a.v) 4” isimli büyük tatbikat, İran’ın güneydoğusunda 220 bin kilometre kareyi aşkın genişliğe sahip bir alanda yapılmaktadır.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri’nin düzenlediği “Muhammed Resulullah (s.a.v) 4” isimli  büyük tatbikat, bugün sabah Tuğgeneral Kiyumers Haydari tarafından “Ya Resulullah” şifresinin duyurulmasıyla İran’ın güneydoğusunda başlatıldı.

Tatbikatın sözcülüğünü yapan General Seyyid Kemal Pimberi, birinci günün programları hakkında gazetecilere, “Acil Müdahale Ekipleri’nin ülkedeki diğer bölgelerden toplanıp karadan ve havadan tatbikatın yapıldığı bölgeye en kısa zamanda sevk edilmesi tatbikatın ilk günündeki amacımızdır” açıklamalarında bulundu.

General Pimberi sözlerine şöyle ekledi: Farklı birimlerin taktik hareketi ve hızlı taşınmalarının denetlenmesi, modern savaşın yönetimiyle ilgili gerekli deneyimlerin genç komutanlara aktarılması, tehditlere karşı verilen tepkilerin hızlanması ve yeni savunma teçhizatlarının kullanımı, bu tatbikatın amaçları arasında yer almaktadır.

Tatbikatın sözcüsü son olarak, “Kara Kuvvetler’in gerçekleştirdiği ’Muhammed Resulullah 4’ büyük tatbikatı, İran’ın stratejik bölgelerinden olan güneydoğusunda 220 bin kilometre kareyi aşkın genişliğe sahip bir alanda yapılmaktadır. Bu tatbikatta, Kara Kuvvetler Velayet Karagahı’nın merkeziyetiyle Kara Kuvvetleri’nin farklı birimleri, Hava Kuvvetler Destek Birimleri ve Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı iştirak etmektedir” dedi.

Mehrnews

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.