İran parlamento heyeti, Suriye Başbakanı ile görüştü

  • 14 Kasım 2019
  • 920 kez görüntülendi.
İran parlamento heyeti, Suriye Başbakanı ile görüştü

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mocteba Zulnuri ve beraberindeki heyet, Suriye Başbakanı İmad Hamis ile iki ülke ekonomik ilişkilerini inceledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre görüşmede taraflar ticaret hacminin artması için özel sektörün yatırım yapmasının önemine vurgu yaparak iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin gelişmesini istedi.

Görüşmede Suriye başbakanı Hamis; Suriye ve İran arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerinin gittikçe daha sağlam hale gelmekte olmasına işaret ederken bu bağlamda karşılıklı ziyaretlerin oynadığı önemli rolünü vurguladı.

Hamis ayraca; şimdiki merhalenin yerel kaynaklardan en iyi şekilde yararlanılması ve vatandaşların yaşam koşulları üzerindeki savaş etkilerini hafifletmek için hükumetin yoğun çabalarına tanık olduğunu bunun paralelinde de gelecek aşamada ulusal ekonomiyi güçlendirmek için stratejik planların yapıldığını açıkladı.

Öte yandan Zulnuri; iki dost halkların arasındaki tarihi ilişkilerinin teröre karşı ortak çabalarından sonra daha derinleştiğine işaret ederken Suriye’nin teröre karşı tam zaferden sonra bu sürecin devam edileceğine vurgu yaptı.

Zulnuri İran’ın, Suriye’nin yeniden yapılanma aşamasında, özellikle enerji, tarım, altyapı geliştirme, yollar ve stratejik endüstriler alanlarında, Suriye ile başarılı deneyimlerini paylaşma isteğine dikkat çekti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.