İran Petro Kimya Sanayi tesislerinde virüs taraması

  • 28 AÄŸustos 2016
  • 929 kez görüntülendi.
İran Petro Kimya Sanayi tesislerinde virüs taraması

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı, Petro-Kimya sanayi tesislerinde yapılan incelemeler sonucu özel olarak hazırlanmış yazılımlar tespit ettiklerini söyledi.

Ä°RNA’nın bildirdiÄŸine göre İran Sivil Savunma Kurumu BaÅŸkanı TuÄŸgeneral Gulamrıza Celali, ülkenin güney batısında yer alan MahÅŸehr Ekonomi Bölgesi Sivil Savunma Kurumu Bölge BaÅŸkanının tanıtım toplantısında yaptığı konuÅŸmada, petro-kimya tesislerine sanayi virüslerin giriÅŸ kaynağının yurt dışından ithal bilgisayar yazılım programları olduÄŸunu ve bu programların yüklendiÄŸi sırada bilgisayarlara virüs bulaÅŸtırdığını söyledi.

New York Times dergisinde yayınlanan bir makaleye değinen Tuğgeneral Celali, Amerikalıların bundan bir süre önce İran sanayi alt yapısına implantlar yerleştirdiklerini söyledi.

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı, Mahşehr petro-kimya tesislerinde son dönem baş gösteren yangın olaylarının bu virüslerle irtibatının olup olmadığı konusunda bir soruyu da cevaplandırarak, bu yangınların söz konusu kötü amaçlı yazılım ve virüslerle bir irtibatının olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.