İran petrol bakanı: Yaptırımlar kaldırıldıktan sonra, petrol konusunda yabancı şirketlerle işbirliğine gidebiliriz

  • 08 Eylül 2015
  • 668 kez görüntülendi.
İran petrol bakanı: Yaptırımlar kaldırıldıktan sonra, petrol konusunda yabancı şirketlerle işbirliğine gidebiliriz

Gazetecilerin sorularına cevapveren İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, OPEC’e üye ve üye olmayan ülkeler arasında işbirliğine gidilmesi yönündeki Venezuela’nın bu önerisi hususundaki düşüncesini açıklayarak, uluslararası petrol piyasasının istikrara kavuşması amacıyla İran’ın her çeşit yapıcı öneriye olumlu yaklaştığını bildirdi.

Konuşmasında Meksika Çalışma Bakanı ile yaptığı görüşmesine işaret eden Zengene, güçlü Milli Petrol Şirketi olan Meksika’nın derin sulardaki çalışmaları kaydedeğer decerede ileri olduğunu dile getirdi ve bu konuda Meksika ile işbirliğine gidebileceklerini söyledi.

OPEC üyesi olmayan Meksika’nın petrol piyasasının istikrara kavuşması yönünde OPEC ile işebirliğine gitmeye hazır olduklarını konuşmasına ekledi.

Petrol işbirliği konusunda yabancı şirketlere ne derecede ümit bağladıkları sorusuna İran Petrol Bakanı, petrol meydanlarının geliştirilmesi konusunda yabancılarla işbirliğine gitme müzakerelerin zaman alacağını, buna karşın yaptırımlar kaldırıldıktan hemen sonra petrol çıkarma ve petrol ürünlerinin üretimi konularda yabancı şirketlerle hemen işbirliğine gidebileceklerini kaydetti.

Zengene, tevkif edilen techizatların ve bloke edilen paraların serbest bırakılması konusundaki yabancı şirketlerle müzakerelerin devam ettiğini konuşmasına ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.