İran Petrol Tankerine Yapılan Saldırının Arkasından Üç Ülke Var

  • 18 Ekim 2019
  • 780 kez görüntülendi.
İran Petrol Tankerine Yapılan Saldırının Arkasından Üç Ülke Var
İran Ulusal Meclis üyesi Abolfazi Hassanberigi tarafından yapılan açıklamada Kızıldeniz’de petrol tankerine yapılan saldırını arkasından üç ülkenin olduğunu söyledi.
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Abolfazl Hassanbeigi, Kızıldeniz’deki petrol tankerlerine karşı yapılan saldırının arkasında üç ülkenin olduğunu açıkladı.
“Kızıldeniz’deki tanker saldırısının arkasında ABD, İsrail ve Suudi Arabistan olduğuna ilişkin kanıtlar var” açıklamasını yapan Hassanbeigi İran’ın haber ajansı Tasnim’e demeç verdi.
Konuya dair kamuoyuna açıklamalarda bulunan Hassanbeigi, şu ifadeleri kullandı:
“Tankere kurulan kameralarla çekilen bir film, saldırının ABD, Siyonist rejim ve El Suud tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor.
Bazı hükümetlerin saldırıda parmağı olduğuna dair çok fazla kanıt var ve bu kanıtlar Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulacak.”
TANKER SALDIRISI NEDİR?
İran’a ait, ‘SABİTİ’ adlı tanker, Suudi Arabistan’ın Cidde kenti açıklarında, Kızıldeniz’de iki füze tarafından vurulmuştu.
Tankerin, saldırı sonrası stabil durumda olduğu, füzelerin isabet etmesiyle patlamanın meydana geldiği belirtilirken, mürettebatın zarar görmediği açıklanmıştı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.